Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цивілізаційний вибір України – це встояти у війні, не програти, не втратити країну, державу й територію як основний атрибут суверенітету – Олександр Мамалуй

22 квітня 2024, 10:39

«Притягнути до будь-якої значущої відповідальності агресора, який не зазнав поразки в розв’язаній ним війні, неможливо. Трибунал – це інструмент переможця. Не програти війну – це зараз надважливо, це найголовніше. Все, що допомагає воювати, – корисне. Все, що заважає встояти перед навалою і натиском ворога, – шкідливе», – наголосив заступник Голови Верховного Суду Олександр Мамалуй під час презентації фотолітопису «Нескорена Україна у війні цивілізацій».

На сторінках цієї книги розміщені роботи 50 фотокореспондентів – чотири тисячі фотознімків, що ілюструють період історії України від Революції Гідності до сьогодення. Ініціаторами створення цього фотолітопису стали юридичний журнал «Право України» та Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса.

За словами заступника Голови ВС, новітня історія знає дуже яскраві приклади втрати державності воєнним шляхом. І тому справжній актуальний цивілізаційний вибір України – це встояти у війні, не програти, не втратити країну, державу й територію як основний атрибут суверенітету, не втратити нашу локальну цивілізацію.

Детальніше на сайті Верховного Суду за посиланням.

Верховний Суд